Loading...PELLET 4U - 100% иглолисен
199 ден.230 ден.Шифра: 000008
Достапност: Да


Потекло: Бугарија

Состав: 100% иглолисни дрвја

Класа: Сертифициран EN Plus A1, код на производител BG 004

Влажност: < 10%

Остаток на пепел: < 0,7%

Енергетска моќ: > 4,6 kWh/kg

Пакување: 72 вреќи на палета, 1.080кг палета

Цена на кг: 15.33 ден./кг  13.26 ден. - летна цена

Цена на палета: 16.560 ден. 14.328 ден. - летна цена


Минимум нарачка  за бесплатна испорака е 30 вреќи односно 450кг

Бесплатната испорака се однесува исклучиво на поширока територија на град Скопје

За цени со транспорт до другите градови ве молиме обратете се на нашите телефонски броеви.

       Пелетите PELLET 4U Бугарија за прв пат ги понудивме на македонскиот пазар во месец Јануари 2017-та година. Од тогаш наваму водени од огромниот број позитивни и нескромно ќе кажеме ниедна негативна реакција кои ги имавме ги задржавме константно во нашата понуда и покрај повисоките набавни цени кои секако се рефлектираат и на повисока малопродажна цена, а пред се се должат на високиот квалитет и највисоката А1 класа, ние одлучивме овој пелет да остане во нашата понуда со една цел дека оние кои ќе се одлучат да купат квалитет да имаат избор. Можеби за нијанса поскапо платената цена ќе ви исплати пред се поради одличната калориска моќ кои ја даваат овие иглолисни пелети но и поради извонредно нискиот процент на пепел кој иако по стандардот може да биде и до 0,7% никогаш во ниедна наша пратка тој не бил повисок од 0,45% при бидејќи за секоја поединечна пратка поседуваме точни анализи. Тоа е извонредно ниска стапка на пепел која го скратува интервалот на дневното чистење но она што е уште побитно, го скратува и сезонското чистење затоа што со пелети кои имаат голем процент на пепел, а посебно тоа се однесува на помалите камини до 25KW многу често може да се случи и во сред сезоната да има потреба да се направи т.н. "сезонско чистење" од причини што истите се запушени и непроодни за водухот. Доколку се одлучите за А1 класа на пелети, ова е Вашиот избор.

Продукти од иста категорија
Powered by EasyShop