Loading...Вардар Пелети
179 ден.Шифра: 000052
Достапност: Да


Потекло: Турција

Состав: 100% зимзелено дрво 

Класа: A2 (на граница со А1 стандарди за остаток на пепел)

Влажност: <10%

Остаток на пепел: ≈ 0,83% (гранична вредност за А1 класа е <0,7%)

Енергетска моќ: > 4,6 kWh/kg

Пакување: 70 вреќи на палета, 1.050кг палета

Цена на кг: 12,33ден./15кг

Цена на палета 1050кг: 12.950 (70 вреќи x 185 ден./15кг)

Минимум нарачка  за бесплатна испорака е 30 вреќи односно 450кг  

Новиот хит на македонскиот пазар "Вардар пелети" сега достапни и во Пелет Центар. Одличен квалитетен пелет за одлична цена. Вардар пелетот е произведен во фабрика за пелети која е позиционирана во Бурса, Р. Турција. Интересната приказна позади името се крие во тоа што сопственикот на фабриката е со потекло од Македонија и во изборот на брендот на пелети имало интенција да биде име кое е симбол на Македонија, а тоа е секако Вардар. 

Вардар пелетите се добиени од секундарна сировина односно се користи чиста дрвена пилевина која е добиена при изработка на строго 100% чисти дрвени продукти како граѓа, дрвени палети итн. и со тоа се добива сировина со инзвореден квалитет и токму затоа Вардар пелетите се одликуваат со ниска стапка на остаток на пепел и одлично согорување без никакви остатоци. 

Продукти од иста категорија
Powered by EasyShop