Loading...BIOENERGY POINT PREMIUM Plus - EN PLUS A1 - 100% бука без кора
205 ден.215 ден.Шифра: 000034
Достапност: Да


Потекло: Србија

Состав: 100% бука без кора - комплетно отстранета до срцевина на трупецот

Класа: Сертифициран EN Plus A1, код на производител RS 005

Влажност: <10%

Остаток на пепел: < 0,7% (гранична вредност според стандардот EN PLUS A1, реална пепелност околу 0,6% до 0,65%)

Енергетска моќ: > 4,6 kWh/kg

Пакување: 70 вреќи на палета, 1.050кг палета

Цена на кг: 14,66 ден./кг - 14,33 ден./кг

Цена на палета од 1.050 кг: 70 x 220 = 15.400 ден. - 70 x 215 = 15.050 ден.

Минимум нарачка  за бесплатна испорака е 30 вреќи односно 450кг. 

БЕСПЛАТНАТА ДОСТАВА СЕ ОДНЕСУВА ИСКЛУЧИВО НА ТЕРИТОРИЈА НА ГРАД СКОПЈЕ И ОКОЛИНАТА.

За цени со транспорт до другите градови ве молиме обратете се на нашите телефонски броеви.

     За прв пат во нашата понуда, пелети произведени од 100% буково дрво, а да поседуваат EN Plus A1 сертификат. Новиот производ на најголемата фабрика на балканот БИОЕНЕРЏИ ПОИНТ достапен во Пелет Центар.

     Покрај понудата на пелети со EN PLUS A1 сертификат од мешан состав на иглолисни дрвја со бука (EKO LIFE) како и чисто иглолисни (PELLET 4U) овој пат ја комлетираме понудата со А1 пелет од 100% буково дрво со комплетно отстранета кора од чиста срцевина на дрвото.

     На Вас е да изберете што најмногу Ви одговара, ние сме тука да испорачаме веднаш од лагер и да стоиме со квалитет на производот и услугата позади секое продадено кило.

     Пелетите БИОЕНЕРЏИ ПОИНТ се пелети со најголем стаж на македонскиот пазар. Од почетоците на греењето со пелети во 2008-ма година па се до денес БИОЕНЕРЏИ ПОИНТ пелетите се присутни на пазарот со својот препознатлив дизајн на пакувањето кое веќе секој еден кој се грее на пелети ги препознава. Кога се мисли на "српските" пелети се мисли на БИОЕНЕРЏИ, тоа се показатели дека клиентите се задоволни и квалитетот е константен. Тие се дел од нашата понуда од почетоците на компанијата во 2012-та година па се до ден денешен.

     Разликата помеѓу БИОЕНЕРЏИ ПОИНТ ПРЕМИУМ СО А2 СЕРТИФИКАТ и БИОЕНЕРЏИ ПОИНТ ПРЕМИУМ ПЛУС СО А1 СЕРТИФИКАТ е тоа што ПРЕМИУМ ПЛУС А1 има помала количина на пепел после согорувањето како резултат на тоа што кај ПРЕМИУМ ПЛУС кората од трупецот е комплетно одстранета и се доаѓа до самата срцевина на дрвото, за разлика кај ПРЕМИУМ А2 каде што само површински се чисти кората. Резултатот на крај е помалку пепел после согорување, но калоричната вредност и сите останати параметри се идентични. На тој начин и ПРЕМИУМ А2 пелетите се одличен избор за потрошувачите.


Вашиот дистрибутивен центар за пелети, ПЕЛЕТ ЦЕНТАР СКОПЈЕ.


Продукти од иста категорија
Powered by EasyShop