Loading...ЕКО СТЕП ПЕЛЕТ - 100% бука
180 ден.200 ден.Шифра: 000014
Достапност: Да
Потекло: Србија

Состав: 100% бука (секој трупец дрво е третиран и измиен на 100 бари притисок на вода пред да влезе во производство како би се одстраниле сите нечистотии околу самиот трупец)

Класа: Сертифициран EN Plus A2, код на производител RS 010

Влажност: <10% 

Остаток на пепел: < 1,2% 

Енергетска моќ: > 4,6 kWh/kg 

Пакување: 70 вреќи на палета, 1.050кг палета

Цена на кг: 13,33 ден./кг 12 ден./кг

Цена на палета: 14.000 ден. 12.600 ден. за 1.050 килограми

БЕСПЛАТНАТА ДОСТАВА СЕ ОДНЕСУВА САМО НА ТЕРИТОРИЈА НА ГРАД СКОПЈЕ И ОКОЛИНАТА

           ЕКО СТЕП ПЕЛЕТИТЕ се нови пелети на македонскиот пазар, водејќи се од тоа да имаме широка понуда за потрошувачите и секогаш најголем избор понудивме уште еден нов производ на пазарот. Како и сите досега и овој производ доаѓа со ENPlus сертификат во категоријата А2. Произведен е од 100% буково дрво и како нов производ и на српскиот пазар претендира да го завземе местото на водечки пелет бидејќи од она што можевме да го тестираме пред да биде пуштен во продажба покажа одлични резултати, поблиску со перформансите до А1 класа отколку до максималните дозволени за А2 што е показател за одличен квалитет. 

             Секако дека и поседувањето на ENPlus сертификатот е доказ сам по себе за квалитетот, бидејќи самиот ENPlus сертификат без разлика дали А1 или А2 класа (се разликуваат само во остаток на пепел) предвидува високи стандарди и истите подлежат под строги контроли нон-стоп во текот на годината, а во процесот на производство три пати во текот на еден ден се вршат испитувања во сопствена лабораторија која според стандардот мора да ја поседува секоја фабрика која го носи тој сертификат.

БЕСПЛАТНАТА ДОСТАВА СЕ ОДНЕСУВА САМО НА ТЕРИТОРИЈА НА ГРАД СКОПЈЕ И ОКОЛИНАТА

За фабриката ЕКО СТЕП, податоци, видеа и материјали.

Клик тука за да видите повеќе што тоа значи ENPlus и да проверите кои се сертифицирани производители.


Продукти од иста категорија
Powered by EasyShop